Taloyhtiöiden viilennys

Nosta asuntonne viihtyvyyttä nykyaikaisella talon viilennysjärjestelmällä

Taloyhtiöiden viilennys

Saatte kauttamme ratkaisut talojen viilennykseen. Paranna asunnon asumisviihtyvyyttä. Viilennysratkaisut nostavat myös asuntonne arvoa sekä mahdollistaa paremman vuokratuoton sijoitusasuntoon.

Ota yhteyttä soittamalla tai lomakkeen kautta, niin kartoitetaan tarpeenne.

LÄhetä viesti

Yleistä tietoa asennuksiin liittyen

Ota yhteyttä ja kysy lisää palvelustamme

TALOYHTIÖN LUPA

Taloyhtiöltä tulee pyytää lupa. Nykyään luvan saa yleensä
helposti ilmoituksella. Lisäksi asennuksesta tulee tehdä
muutostyöilmoitus isännöitsijälle. Teknistä perustetta luvan eväämiselle ei ole. Asennus ei vaurioita kantavia rakenteita eikä se aiheuta ongelmia muulle talotekniikalle.

LÄPIVIENTI

Huonekohtainen ilmastointilaite vaatii noin 75 mm:n läpiviennin. Läpiviennin kautta viedään kontrollikaapeli, kylmäaineputki ja kondenssivesilinja ulos. Läpivienti ei aiheuta rakenteellisen kestävyyden muutosta materiaaliin (lähde: Elementtivalmistajat). Porauslinjan “kulmaamiselle” ei ole tarvetta muutoin kuin hyvin poikkeuksellisissa tapauksissa.

ÄÄNENPAINE

Jokaisella laitteella on valmistajan ilmoittama äänenpaine desibeleinä A-suodatuksella. Kyseessä on pistemäinen äänilähde, joten äänenpaine laskee 6 dB aina, kun mittausetäisyys kaksinkertaistuu. Valmistajan esitteissä mainitaan maksimiäänenpaine. Normaalisti laite kuitenkin käy suurimman osan ajasta pienemmällä teholla. Taajamassa – ja myös taajaman ulkopuolella – käytännön tilanteessa äänenpaine on aina alle tavoiterajan. Mittaustulokset ovat aina ajanjakson keskiarvoja. Toimivat järjestelmät tuottavat maksimiäänenpainetason käynnistystilanteessa, mutta kompressorin käynnistymisen jälkeen laitteen äänenpainetaso laskee.

SÄHKÖISTYS

Laitteen saa sähköistää joko ulko- tai sisäkautta. Normaali 10 A riittää. Turvakytkin asennetaan, jos ei ole vikavirtasuojaa tai pistotulppa-asennusta. 

Taloyhtiöiden viilennys

Saatte kauttamme ratkaisut talojen viilennykseen. Paranna asunnon asumisviihtyvyyttä. Viilennysratkaisut nostavat myös asuntonne arvoa sekä mahdollistaa paremman vuokratuoton sijoitusasuntoon.

Ota yhteyttä soittamalla tai lomakkeen kautta, niin kartoitetaan tarpeenne.

ERISTYS

Läpivienti eristetään uretaanivaahdolla. Ulkopuolelta läpivienti suojataan roiskevedeltä suojakannen avulla.

Ilmalämpöpumput

Energiatehokkaat lämmitys-, viilennys- ja ilmanvaihtoratkaisut. Kauttamme myös maa- ja ilmavesilämpöpumppujen asennukset.

TOTEUTUSTAPANA BETONI

Yleisin tapa on niin sanottu kuivatimanttiporaus: periaatteessa normaali poraus, jossa käytetään järeämpää kalustoa. Yleensä poraus tehdää käsivaralla, ja se kestää noin kymmenen minuuttia. Mikäli porauslinjassa on harjaterästä, poraus pitkittyy. Mikäli betonin lujuus on suuri, käytetään märkätimanttiporausmenetelmää, joka on muutoin vastaava kuin kuivaporaus, mutta “voiteluaineena” käytetään vettä. Vesi siirtyy poranterälle akselilinjasta. Voitelun jälkeen vesi palaa sakkasammioon. Lopuksi vesi poistuu voimakkaan alipaineen avulla,
eikä porausreikään jää mainittavasti vettä.

TOTEUTUSTAPANA PUU TAI TIILI

Poraus toteutetaan aina kuivaporaamalla. Materiaalin pehmeyden tähden käytetään yleensä käsikäyttöisiä poria.

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen ulkoilman sisältämää lämpöenergiaa ja muuttaa sen edulliseksi ja miellyttäväksi lämmöksi tai viileydeksi, riippuen siitä halutaanko tilaa lämmittää vai jäähdyttää.

Ilmalämpöpumput säästävät huomattavia summia lämmityskustannuksissa. Säästöjen lisäksi viilennät asuntosi edullisesti kesän helteillä. Ilmalämpöpumput soveltuvat kaikkiin asuntoihin omakotitaloista kerrostaloasuntoihin.